Stanice nebo útulek? První otázkou, kterou si mnoho kupujících klade, je, jestli si pořídit voříška z útulku nebo jestli zamířit k profesionálům. Útulky jsou skvělé v tom, že dáte druhou šanci zvířátku, které někdo nechtěl. Problém ale je, že nikdy nevíte, co má zvíře za sebou, jak bylo vychovávané, co umí a neumí. […]
Máte problémy se zažíváním anebo vás trápí nedostatek minerálů a potřebných vitamínů? Nechcete se dopovat uměle vyrobenými vitamíny z lékárny? Využijte to nejlepší, co můžete, a to přírodní lékárnu, objevte s námi mungo fazole klíčení. Budete to mít mnohem levnější a hlavně, celý postup je naprosto přirozený a tělu dodáte defacto jen přirozenou stravu obohacenou o čerstvé klíčky, které si sami naklíčíte. Jen vy sami budete vědět, co jste dali naklíčit a co vám vyklíčilo. Nakupte si drobné malé fazolky mungo, které jsou nejvhodnější na klíčení. Klíčí totiž docela rychle, jen jim musíte připravit ty správné podmínky.
Není to nic složitého. Obstarejte si plastovou klíčící misku anebo pro začátek můžete klíčit i v obyčejné skleněné lahvi, ale to je mnohem pracnější. Lahev musíte několikráte denně prolévat čistou vodou a musíte mít k tomu navíc sítko, kdežto s plastovou klíčící miskou či přímo s nakličovaní sklenicí tuto „akci“ provádíte také denně, ale mnohem snázeji a efektivněji, jelikož sítko již mají zabudované.
Nebojte se vyzkoušet něco nového a zařaďte do svého denního jídelníčku klíčky, které v sobě mají sílu mladé rostlinky. Tím, že jsou zelené, dávají na vědomí, že jsou plné i chlorofylu, který je pouze přírodní látkou a pro život na naší planetě je zcela zásadní. Vyšší dávky chlorofylu potřebují lidé, kteří trpí chudokrevností a pro naše tělo je potřebný zejména hlavně kvůli okysličení krve a lepší regeneraci buněk. Při dostatku chlorofylu jsme aktivnější a máme více energie. Pakliže si uvědomíme, že v klíčcích mladých rostlinek najdeme i zásobárnu tolik potřených vitamínů a minerálů jako je např. vápník – který potřebují naše kosti, hořčík – za který budou vděčné naše nehty a zdravé vlasy, tolik potřebnou vlákninu, za kterou nám poděkují naše střeva a zažívací ústrojí, nač ještě budeme čekat?